Spletna stran TMS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Sprejmi | Več o tem
Posebna ponudba za upokojence
Vsak tretji petek v mesecu v Muzeju pošte in telekomunikacij pripravljamo posebno ponudbo za upokojence: znižano vstopnino, ob 13. uri brezplačno vodstvo in popust v muzejski trgovini. Vabljeni!
       
Informacije Dogodki Spletni vodnik Za šole in skupine Utrinki Zbirke Izdelki Kontakti Projekt ICYDK DOSTOPNOST
Programi za vrtce

Vabimo, vas da z otroki obiščite Muzej pošte in telekomunikacij, del Tehniškega muzeja Slovenije, ki ima svoje prostore v prenovljenem gradu v Polhovem Gradcu.
Otroci bodo zgodovine pošte in telekomunikacij spoznavali na zabaven, igriv ter hkrati poučen način. Predstavili jim bomo čas, ko smo željno čakali poštarja s svežimi novicami in ko mobiteli še  niso bili del našega vsakdana. Prisluhnili bomo melodijam poštnega roga, spoznavali poštna prevozna sredstva, različne poštne pošiljke in se preizkusili v telefoniranju.

V okviru medresorskega projekta "Teden kulturne dediščine" smo v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri in Muzeju pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu pripravili brezplačen program za vrtce. Obvezne predhodne prijave. Preberi več

Načrtovanje obiska:
Lahko se odločite samo za vodstvo ali samo za delavnico. Kombinacija obeh pa omogoča celovitejši , cenovno ugodnejši in  učinkovitejši način spoznavanja muzeja in širjenje znanja.  Vodenje se prične z motivacijskim uvodom, sledi glavni del z izbranimi poudarki, ki se konča z aktivnim zaključkom v obliki delavnice. Izbirate lahko med dvema delavnicama. Program lahko prilagodimo vašim potrebam in željam.

Ime programa: TRARA, TRARA POŠTO PELJA

Program obsega:
1.    Vodenje po muzeju prilagojeno starosti otrok (45 minut)
-    Spoznavanje zgodovine pošte in telekomunikacij preko izbranih predmetov.
-    Otroci na koncu ogleda izpolnijo razglednico naslovljeno na vrtec. Razglednico oddajo v nabiralnik v muzeju. Vsak otrok ob vstopu dobi vstopnico, ki jo ob odhodu žigosa.

2.    Delavnice (45 minut):
-    Štampiljka: Otroci preko delavnice spoznajo kakšna je prava poštna štampiljka in kako se jo uporablja. Z brušenjem in lepljenjem razvijejo svoje ročne spretnosti. Končni izdelek je štampiljka, ki jo na delavnici tudi preizkusijo in odnesejo domov.

Poglej z otipom
Če se otroci želijo  seznaniti z muzejskimi zbirkami nekoliko drugače, predlagamo vodenje »Poglej z otipom«. Na neobičajen, zabaven in zgoščen način (30-45 minut,) se otroci seznanijo z zbirkami in  posameznimi predmeti ter hkrati spoznavajo, zakaj imamo muzeje in čemu služijo. Za trenutek se postavijo v vlogo slepih in slabovidnih, ki za spoznavanje predmetov namesto vida uporabljajo zgolj tip.
Zanimivost: Še pred nekaj leti so  poklic telefonista na telefonski centrali večinoma opravljali slepi in slabovidni.

Cenik:
1.    Vstopnina predšolski otroci: brezplačno
2.    Vodstvo: 15€/skupino do 22 otrok, trajanje do 1 šolske ure
3.    Posamezna delavnica: 1,5 €/otroka, trajanje do 1 šolske ure
4.    Kombinacija vodstvo in delavnica: 37  €/skupino do 22 otrok, trajanje do 2 šolski uri
Ciljna skupina: otroci stari 4 in 5 let  (ob pomoči vzgojiteljic)
 

Kontakt:   Ajda Kozjek
Telefon:    01 364 00 83
Email:       muzejpt@tms.si

Programe za vrtce izvajamo tudi v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri pri Vrhniki   Števec obiskov spletne strani strani TMS - danes: 8076 / ta mesec: 484393 / skupaj: 19983093
Avtorske pravice © 2018 Tehniški muzej Slovenije. Vse pravice pridržane.
Oblikovanje in izdelava spletne strani: www.kamerad.net

 

Vprašaj nas     
Dogodki v RSS     
TMS na Facebooku    
Prijavi se na e-novice    
e-pošta:
ime:
tip novic: tedenske novice
mesečne novice
obvestila za šole