Spletna stran TMS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Sprejmi | Več o tem
Posebna ponudba za upokojence
Vsak petek v Muzeju pošte in telekomunikacij pripravljamo posebno ponudbo za upokojence: znižano vstopnino, ob 13. uri brezplačno vodstvo in popust v muzejski trgovini. Vabljeni!
       
Informacije Dogodki Spletni vodnik Za šole in skupine Utrinki Zbirke Izdelki Kontakti Projekt ICYDK DOSTOPNOST
Arhiv dogodkov:

  Demonstracije poizkusov Nikole Tesle
 
TMS, Bistra pri Vrhniki

24. junij 2018

Zelo zanimiv in privlačen del elektro zbirke so poskusi izumitelja Nikole Tesle, ki jih demonstrator predstavi na delujočih eksponatih. Nedeljske prireditve si lahko ogledate z nakupom muzejske vstopnice.

Preberi več


  Voden ogled Muzeja pošte in telekomunikacij za seniorje
 
Muzej pošte in telekomunikacij

17. junij 2018

Vsako tretjo nedeljo v mesecu vabimo seniorje ob 15.00 v Muzej pošte in telekomunikacij na voden ogled zbirk. Predstavili vam bomo zgodovino pošte in zgodovino telekomunikacij ter Polhograjsko graščino. Delili bomo zgodbe o času, ko smo željno čakali poštarja s svežimi novicami, in ko mobilni telefoni še niso bili del našega vsakdana.

Vodstvu se pridružite z nakupom muzejske vstopnice.

Preberi več


  Družinska nedelja: Delavnica za otroke in družine
 
TMS, Bistra pri Vrhniki

17. junij 2018

Med 14.00 in 18.00 bo potekala delavnica izdelave letala na stisnjen zrak. Delavnica je primerna za otroke od 7. leta in za mlajše ob pomoči staršev. Delavnice se lahko udeležite z nakupom muzejske vstopnice.

Preberi več


  Javno vodenje po razstavi Znanje brez meja
 
TMS, Bistra pri Vrhniki

16. junij 2018

Vabimo vas, da se ob 10.30 udeležite javnega vodenja po občasni razstavi Znanje brez meja. Kustosinji Irena Marušič in Estera Cerar bosta obiskovalce popeljali po novi občasni razstavi.
 
 

Pridružite se nam z nakupom muzejske vstopnice.

 

Preberi več


  Poletna muzejska noč

16. junij 2018

Predstavitev muzeja v okviru Poletne muzejske noči bo potekala v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri (prost vstop od 18.00 do 23.30) in Muzeju pošte in telekomunikacij v Polhovem Gradcu (prost vstop od 18.00 do 23.00). Pripravili smo pester program za vse generacije...

Preberi več


  Če slučajno še ne veš: intelektualna lastnina za vsakdanjo rabo

11. junij 2018

Tehniški muzej Slovenije je skupaj z Uradom RS za intelektualno lastnino na ogled postavil razstavo »Če slučajno še ne veš: intelektualna lastnina za vsakdanjo rabo«, ki na poljuden način prikazuje zanimivosti iz sveta patentov, modelov, znamk, avtorske pravice in tehniške zgodovine.

Vabimo vas, da si v ponedeljek, 11. 6. 2018, ogledate razstavo, ki bo na ogled na Krakovskem nasipu v Ljubljani do 11. julija 2018.

Preberi več


  Trara, trara, pošto pelja!
 
Muzej pošte in telekomunikacij

10. junij 2018

Vsako drugo nedeljo v mesecu vas ob 15.00 vabimo v Muzej pošte in telekomunikacij na voden ogled za družine. Otroci, starši, dedki in babice boste preko interaktivnih zvočnih postaj ter novega otroškega vodnika z zabavnimi nalogami za najmlajše in malo starejše zgodovino pošte in telekomunikacij spoznavali na zabaven, igriv ter hkrati poučen način. Predstavili vam bomo čas, ko smo željno čakali poštarja s svežimi novicami, in ko mobilni telefoni še niso bili del našega vsakdana.  
Vodstvu se pridružite z nakupom muzejske vstopnice.

Preberi več


  Motorizirana preteklost
 
TMS, Bistra pri Vrhniki

5. junij 2018

Demonstracija bo na ogled od torka, 5. 6., do petka, 8. 6., med 9.00 in 13.00, ter v nedeljo, 10. 6. 2018, med 14.00 in 18.00. Med tednom so obvezne predhodne prijave  preko telefona 01/750 66 72 ali elektronske pošte programi@tms.si.

Ogledate si jo lahko z nakupom muzejske vstopnice.

Preberi več


  Voden ogled Muzeja pošte in telekomunikacij
 
Muzej pošte in telekomunikacij

3. junij 2018

Vsako prvo nedeljo v mesecu vas ob 15.00 vabimo na  voden ogled muzejskih zbirk Muzeja pošte in telekomunikacij. Vodička vam bo predstavila muzejsko pot Dotakni se!, zbirki Zgodovina pošte in (Tele)komunikacije nekoč, danes, jutri!, zgodovino Polhograjske graščine ter Krajevni muzej. Preizkusili boste lahko tudi Morsejev aparat ter ročno in avtomatsko telefonsko centralo. Otroci bodo muzejske zbirke spoznavali preko zvočnih postaj ter novega otroškega vodnika z zabavnimi nalogami za najmlajše in malo starejše. Vodstvu se lahko pridružite z nakupom muzejske vstopnice.

Preberi več


  Prikaz v okviru tiskarskega oddelka
 
TMS, Bistra pri Vrhniki

3. junij 2018

V okviru tiskarskega oddelka bo med 14.00 in 18.00 na ogled prikaz  tiskanja na tiskarski stroj tigel in ročnega stavljenja. Nedeljske prireditve si lahko ogledate z nakupom muzejske vstopnice.

Preberi več


Števec obiskov spletne strani strani TMS - danes: 16451 / ta mesec: 504460 / skupaj: 17358083
Avtorske pravice © 2018 Tehniški muzej Slovenije. Vse pravice pridržane.
Oblikovanje in izdelava spletne strani: www.kamerad.net

 

Vprašaj nas     
Dogodki v RSS     
TMS na Facebooku    
Prijavi se na e-novice    
e-pošta:
ime:
tip novic: tedenske novice
mesečne novice
obvestila za šole