Spletna stran TMS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Sprejmi | Več o tem
Delavnice na vaši šoli
Od decembra do marca lahko izvedemo naše zanimive in poučne delavnice tudi na vaši šoli!
       
Informacije Dogodki Spletni vodnik Za šole in skupine Utrinki Zbirke Izdelki Kontakti Projekt ICYDK DOSTOPNOST
Arhiv dogodkov:

  Noč ima svojo moč na Noč raziskovalcev

28. september 2018

V petek, 28. 9. 2018 se nam med 17.00 in 22.00 pridružite v obeh naših enotah, TMS Bistra in MPT Polhov Gradec, ter med 17.00 in 19.00 na Gradu Bogenšperk in med 20.00 in 22.00 v oglednih depojih v Pivki. Pester program Noči raziskovalcev pa se bo odvijal tudi Kranju, Celju, Ajdovščini, Novem mestu, Murski Soboti, Kopru, Podbrdu, Ptuju, Postojni, Novi Gorici, Trbovljah, Krškem, Škofji Loki in Ljubljani.

Na pobudo Evropske komisije se širom Evrope za en dan v letu široko namreč odprejo vrata organizacij, ki se ukvarjajo z znanostjo in  raziskovanjem, da bi predstavile poklic in življenje znanstvenika širši javnosti.

Preberi več


  Dnevi strojništva
 
TMS, Bistra pri Vrhniki

25. september 2018

Dnevi strojništva bodo potekali od torka, 25. 9., do petka, 28. 9., od 9.00 do 13.00 in v nedeljo, 30. 9. 2018, od 11.00 do 18.00. 

Vsi predstavljeni projekti so rezultat uspešnega sodelovanja med študenti, raziskovalci in profesorji Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani, ki s svojimi dosežki na mednarodnih tekmovanjih prispevajo k večji prepoznavnosti slovenskih tehničnih inovacij.
Dneve strojništva si lahko ogledate z nakupom muzejske vstopnice.

Preberi več


  Voden ogled muzejskih zbirk
 
TMS, Bistra pri Vrhniki

23. september 2018

Ob 16.00 smo za vas pripravili voden ogled izbranih muzejskih zbirk in občasnih razstav. Vodstvu se lahko pridružite z nakupom muzejske vstopnice.

Preberi več


  Delavnica rezbarstva
 
TMS, Bistra pri Vrhniki

22. september 2018

Na delavnici se bomo učili ročno obdelati les. Pričeli bomo z risanjem motiva, sledi zarezovanje po osnovnih oblikah z dletom ali nožki ter na koncu še glajenje, voskanje ali premaz z lanenim oljem.

Delavnica poteka tri ure. Cena delavnice je 15,00 €/osebo. Delavnica je primerna tudi za najstnike od 13. leta dalje. Potrebne so predhodne prijave na 01/750 66 72 ali programi@tms.si.

Preberi več


  Ogled Vegovega škripčevja in delavnica Moja lesena igrača
 
TMS, Bistra pri Vrhniki

16. september 2018

Oglejte si modele škripčevja Jurija Vege, najvidnejšega predstavnika matematično-naravoslovnih znanosti slovenskega rodu. Po ogledu pa vas vabimo tudi na delavnico Moja lesena igrača.

Preberi več


  Voden ogled Muzeja pošte in telekomunikacij za seniorje
 
Muzej pošte in telekomunikacij

16. september 2018

Vsako tretjo nedeljo v mesecu vabimo seniorje ob 15.00 v Muzej pošte in telekomunikacij na voden ogled zbirk. Predstavili vam bomo zgodovino pošte in zgodovino telekomunikacij ter Polhograjsko graščino. Delili bomo zgodbe o času, ko smo željno čakali poštarja s svežimi novicami, in ko mobilni telefoni še niso bili del našega vsakdana.

Vodstvu se pridružite z nakupom muzejske vstopnice.

Preberi več


  Vodenje po oglednih depojih TMS v Pivki

15. september 2018

Vabimo vas na javno vodstvo po oglednih depojih, ki se nahajajo v Parku vojaške zgodovine Pivka. Tam v skupnih depojih hranimo predmete Muzej novejše zgodovine Slovenije, Narodni muzej Slovenije in Tehniški muzej Slovenije. Na ogled so številni deponirani muzejski predmeti, med drugim iz prometne zbirke, predmeti, povezani z vodnim, živalskim in parnim pogonom, računalniki, telekomunikacije itd.

Preberi več


  Javno vodenje po razstavi Martin Sever: oče prvega slovenskega kombija
 
TMS, Bistra pri Vrhniki

9. september 2018

Vljudno vabljeni na javno vodenje po razstavi Martin Sever: oče prvega slovenskega kombija.

Inženir Martin Sever je bil avtor prvega serijskega kombiniranega vozila v Sloveniji in prvih IMV-jevih prikolic, kakršne so izdelovali v Novem mestu.

Preberi več


  Trara, trara, pošto pelja!
 
Muzej pošte in telekomunikacij

9. september 2018

Vsako drugo nedeljo v mesecu vas ob 15.00 vabimo v Muzej pošte in telekomunikacij na voden ogled za družine. Otroci, starši, dedki in babice boste preko interaktivnih zvočnih postaj ter novega otroškega vodnika z zabavnimi nalogami za najmlajše in malo starejše zgodovino pošte in telekomunikacij spoznavali na zabaven, igriv ter hkrati poučen način. Predstavili vam bomo čas, ko smo željno čakali poštarja s svežimi novicami, in ko mobilni telefoni še niso bili del našega vsakdana.  
Vodstvu se pridružite z nakupom muzejske vstopnice.

Preberi več


  Družinska nedelja: izdelaj svoje letalo na stisnjen zrak
 
TMS, Bistra pri Vrhniki

9. september 2018

Otroci bodo pod vodstvom mentorice izdelali letalo na stisnjen zrak. Delavnica je primerna za osnovnošolske otroke, mlajši lahko izdelujejo ob pomoči staršev. Delavnica bo potekala med 14.00 in 18.00. Pridružite se nam z nakupom muzejske vstopnice.

Preberi več


  Tečaj brušenja
 
TMS, Bistra pri Vrhniki

8. september 2018

Tečaj brušenja bo zaradi manjšega števila prijav potekal na sedežu izvajalcev Oster rob, na Tobačni v Ljubljani. Prosim, da se obrnite direktno na izvajalca.
Več o podjetju Oster rob...

Vabimo vas na triurni tečaj, na katerem bomo razkrili nekaj skrivnosti kovin in predstavili pravilno vzdrževanje kuhinjskega noža.

Obvezne prijave do torka pred izvedbo delavnice preko telefona 01/750 66 72 ali elektronske pošte programi@tms.si.

Preberi več


  Slavnostni podpis pogodbe o donaciji TMS
 
TMS, Bistra pri Vrhniki

6. september 2018

V četrtek, 6. 9. 2018, vas ob 12.00 vabimo v Tehniški muzej Slovenije v Bistro pri Vrhniki na slovesni podpis donatorske pogodbe med Tehniškim muzejem Slovenije in družbo Kolektor Turboinštitut d.o.o.

Preberi več


  Voden ogled Muzeja pošte in telekomunikacij
 
Muzej pošte in telekomunikacij

2. september 2018

Vsako prvo nedeljo v mesecu vas ob 15.00 vabimo na  voden ogled muzejskih zbirk Muzeja pošte in telekomunikacij. Vodička vam bo predstavila muzejsko pot Dotakni se!, zbirki Zgodovina pošte in (Tele)komunikacije nekoč, danes, jutri!, zgodovino Polhograjske graščine ter Krajevni muzej. Preizkusili boste lahko tudi Morsejev aparat ter ročno in avtomatsko telefonsko centralo. Otroci bodo muzejske zbirke spoznavali preko zvočnih postaj ter novega otroškega vodnika z zabavnimi nalogami za najmlajše in malo starejše. Vodstvu se lahko pridružite z nakupom muzejske vstopnice.

Preberi več


  Prikaz klekljanja
 
TMS, Bistra pri Vrhniki

2. september 2018

Oglejte si prikaz klekljanja čipk. Demonstracijo bosta vodili članici Združenja slovenskih klekljaric in vseh, ki imajo radi čipke. Več o društvu na www.mojplanet.net/zsk..

Preberi več


Števec obiskov spletne strani strani TMS - danes: 10635 / ta mesec: 335953 / skupaj: 19242049
Avtorske pravice © 2018 Tehniški muzej Slovenije. Vse pravice pridržane.
Oblikovanje in izdelava spletne strani: www.kamerad.net

 

Vprašaj nas     
Dogodki v RSS     
TMS na Facebooku    
Prijavi se na e-novice    
e-pošta:
ime:
tip novic: tedenske novice
mesečne novice
obvestila za šole