Spletna stran TMS uporablja piškotke, s katerimi si pomagamo pri zagotavljanju storitev. S potrditvijo in nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. Sprejmi | Več o tem
Rojstni dan v Muzeju pošte in telekomunikacij!
V Polhovem Gradcu bomo za vas pripravili prav posebno rojstnodnevno dogodivščino v nadvse prijetnem okolju!
       
Informacije Dogodki Spletni vodnik Za šole in skupine Utrinki Zbirke Izdelki Kontakti Projekt ICYDK DOSTOPNOST
Dogodki - Novo za šole: Kombiniran ogled TMS in Parka vojaške zgodovine

1. september 2016 - ...

Želite, da vaši učenci spoznajo pestrost tehniške dediščine?

V sodelovanju s Parkom vojaške zgodovine vam z novim šolskim letom ponujamo ogled prometne zbirke, vodnih, živalskih in parnih pogonov Tehniškega muzeja Slovenije in ogled zbirke vojaških vozil in tehnike 20. stoletja Parka vojaške zgodovine.

Ogled posameznega muzeja (Tehniškega muzeja Slovenije v Bistri in Parka vojaške zgodovine v Pivki) traja dve šolski uri. Vodena ogleda sta tematska in obravnavata uporabo različnih pogonskih sredstev in razvoj ter uporabo vozil skozi čas. Obisk ahko dopolnite z malico v muzejski Kantini v Pivki (cena 3,00-7,00 €/osebo). Ogled je primeren za tretjo triado osnovnih šol.

Cena
kombinirane vstopnice, ki vključuje obisk obeh muzejev in vodena ogleda, je 8,00 €/osebo. Doplačilo za ogled notranjosti podmornice znaša 2,50 €.

Ogled lahko začnete v Bistri, na obrobju Ljubljanskega barja, kjer je bil nekdaj samostan, danes pa eden največjih muzejev v Sloveniji in nadaljujete v Pivki ali obratno.

Oba muzeja hranita mnogo predmetov z zanimivo zgodovino in zgodbami, ki jih vodniki z veseljem predstavijo vedoželjnim mladostnikom.

Najava skupin vsaj en teden pred obiskom na programi@tms.si, 01 750 66 72, 041 957 146 ali info@parkvojaskezgodovine.si, 031 775 002.

Veselimo se vašega obiska!


   
Števec obiskov spletne strani strani TMS - danes: 14264 / ta mesec: 551423 / skupaj: 20050123
Avtorske pravice © 2018 Tehniški muzej Slovenije. Vse pravice pridržane.
Oblikovanje in izdelava spletne strani: www.kamerad.net

 

Vprašaj nas     
Dogodki v RSS     
TMS na Facebooku    
Prijavi se na e-novice    
e-pošta:
ime:
tip novic: tedenske novice
mesečne novice
obvestila za šole